Op mijn pad deel 1

Veelal pleeg ik op de zondagmorgen een wandeling te maken van ons huis naar de Vaart in Assen dwars door het centrum. Meestal rustig, weinig mensen op straat en altijd in gezelschap van een kleine compact camera de fuji Xpro-1. Zo ook deze zondag 8 november 2020 waar ik vlakbij de rolder tunnel twee heren waarnam die bij een monument aan het filmen waren. Ben Over en Bernard Meincke van de Asser Film Club waren alle struikel stenen aan het filmen in de Rolderstraat met Ben achter de camera en Bernard legde steeds rozen bij de struikelstenen. Deze ceremonie werd steeds herhaald door de hele straat heen om straks online gezet te worden op de website stichting struikelstenen assen. De onthulling kan zo corona proof worden gevolgd door belangstellenden. De struikelstenen zijn een nagedachtenis aan de joodse bewoners van de Rolderstraat en Oranje straat die na de oorlog niet meer zijn terug gekeerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.